Premoženjska zavarovanja

Zavarujmo, kar smo gradili skozi svojo celotno življenjsko pot.

Premoženje ustvarjamo, gradimo in obnavljamo skozi celotno življenje. Zato ga je potrebno varovati pred nenadnimi in nepredvidljivimi dogodki, kot so potres, poplave, vremenske ujme in podobno, saj na takšne dogodke žal nimamo vpliva. Vsi ti dogodki so velik razlog, da svoje premoženje zavarujemo in s tem omilimo posledice ob škodi ter si zagotovimo mir.

V podjetju Tribuna zavarovanja se zavedamo kako dragoceno je za vas vaše premoženje. Zato smo vam pripravili vrsto ugodnosti, koristi in kvalitetnih informacij.

Samo dobro zavarovano je resnično kvalitetno zavarovanje.

 

Dobro je vedeti

Zavarovalna kritja se združuje v pakete zavarovanj, ki ustrezajo različnim potrebam zavarovancev ter istočasno znižujejo višino zavarovalne premije, ki bi jo plačali za sklenitev posamičnih zavarovanj. Zavarovanje je praviloma sklenjeno na novo vrednost, kar pomeni, da zavarovalnica ne bo zmanjševala odškodnine na račun amortizacije. Če bo prišlo do škodnega dogodka, vam zavarovalnice zagotavljajo pomoč na domu in hitro ter učinkovito reševanje škode.

Kaj vse lahko zavarujem?

Če sodite med tiste, ki še nimajo kvalitetno zavarovanega stanovanja ali hiše, vas vabimo, da nas pokličete. Zahtevajte, da vas obiščemo in vam ponudimo našo kvaliteto, kajti le to si tudi zaslužite!

Dom si ustvarjamo skozi celotno življenje. Je tisti prostor v katerega vlagamo svojo ljubezen, da se v njem počutimo udobno, domače in lepo. Zato ga je potrebno varovati pred nepredvidljivimi dogodki, na katere včasih žal nimamo vpliva. Vplivamo pa lahko na to, kako dobro bomo svoje premoženje zavarovali in ga s tem zavili v objem varnosti.

Požar, ujme, vlom, potres in podobni dogodki, lahko v trenutku izničijo vaša dolgoletna prizadevanja. Ne dovolite, da vas takšni nepredvidljivi dogodki prehitijo. Ukrepajte sedaj, saj nesreča nikoli ne počiva.

Zavarovalnice vam ponujajo veliko paketov, s katerimi boste svoje premoženje tako dobro zavarovali, da vam ne bo potrebno skrbeti, kako naprej v primeru, da se mu kaj zgodi.

V podjetju Tribuna zavarovanja se zavedamo kako dragoceno je za vas vaše premoženje. Pripravili smo vam vrsto ugodnosti, koristi in kvalitetnih informacij s katerimi boste prišli do kvalitetnega zavarovanja.

Mogoče veste kakšna je vrednost vaše opreme? Verjetno nas je bolj malo takih, ki natančno vemo koliko smo odšteli za vso opremo. Vendar vemo, kaj nam oprema pomeni in kaj vse z njo lahko počnemo. Skupno vsem nam je, da želimo za njo čim bolje poskrbeti in jo ohraniti.

Vsakemu stanovanju ali hiši, daje življenje stanovanjska oprema. Zato poskrbite, da bo vaša oprema dobro zavarovana.

S temeljnim zavarovanjem stanovanjskih premičnin, vam zavarovalnice ponujajo obsežen izbor zavarovalnih kritij, katere lahko, glede na vaše potrebe, še dodatno razširite. Posebno kvaliteto zavarovalnega kritja predstavlja zavarovanje na novo vrednost, ki vam zagotavlja povrnitev škode brez odbitka amortizacije.

Predmeti zavarovanja v stanovanjski opremi so pohištvo, gospodinjski aparati, obleke, denar, nakit, kolesa in ostali dragoceni predmeti.

Poskrbite, da boste dobro poskrbeli za njihovo varnost.

Zavarovalnice vam prav tako krijejo del nastalih stroškov, kot so stroški zamenjave ključavnice, stroški preklica in nabave novih dokumentov in del dodatnih stroškov, ki ste jih utrpeli ob škodnem dogodku.

Izbrano vrsto kritja lahko po potrebi oplemenitite s povišanjem nekaterih limitov ali s sklenitvijo dodatnih zavarovanj, kjer lahko izbirate med dodatnim zavarovanjem odgovornosti zasebnika, dodatnim strojelomnim zavarovanjem vaših gospodinjskih aparatov in drugih električnih naprav ali dodatnim zavarovanjem proti potresu.

Potresne škode je do določene mere mogoče omejiti z upoštevanjem predpisov o protipotresni gradnji. Seveda pa tudi protipotresno grajene stavbe niso popolnoma varne pred škodami, ki jih lahko povzroči močnejši potres.

Predmet zavarovanja so vse vrste gradbenih objektov in premičnin. Zavarovalnica krije uničenje ali poškodovanje zavarovanih stvari, ki nastane neposredno zaradi potresa ali v vzročni zvezi z njim.

Potresna ogroženost Slovenije

Slovenija leži na južnem območju evroazijske oziroma severnem obrobju jadranske plošče. V bližini je afriška plošča, ki se dotika evroazijske. Te plošče se počasi premikajo in narivajo druga na drugo, zaradi česar nastajajo med njimi napetosti, ki so ponavadi vzrok za nastanek potresov.

Slovenija je potresno zelo ogrožena in lahko pričakujemo rušilne potrese VIII. do IX. stopnje po EMS (evropska potresna lestvica) lestvici.

Na tleh Slovenije je vsako leto 300 do 400 registriranih potresov. V zgodovini je bilo na našem ozemlju preko 60 rušilnih potresov, samo v 20. stoletju dvajset s VII. stopnjo po EMS. Potresno najbolj ogrožena območja so: tolminsko, idrijsko, ljubljansko, ilirsko-bistriško in krško-brežiško. Potresno najbolj ogrožena mesta pa so: Tolmin, Idrija, Ljubljana, Litija, Ilirska Bistrica, Metlika, Črnomelj, Krško in Brežice.

Namen zavarovanja odgovornosti je, ponuditi varnost. In ravno zato, se za zavarovanje odgovornosti odločajo tako podjetja kot posamezniki.

Večina ljudi ne ve, da lahko odgovornost proti tretjim osebam (izključeni ste vi in vaša družina),  poleg samostojne odgovornostne zavarovalne police, dobro zavaruje že z različnimi paketi premoženjskega zavarovanja, ki ga sklepa za svoj dom. Seveda pa sta obseg in višina kritja, odvisna od ponudbe različnih zavarovalnic.

Obstajata dve opciji zavarovanja odgovornosti:

  • Zavarovanje odgovornosti iz hišne in zemljiške posesti oziroma odgovornost iz etažne lastnine, katero lahko zavarujete v paketu kritij za vašo nepremičnino.
  • Zavarovanje odgovornosti zasebnika, ki se sklene v paketu zavarovanja za premičnine (stanovanjske opreme).

Samo pomislite, koliko neprijetnih dogodkov v stanovanju, za katere morate klicati mojstre, se vam lahko zgodi. Ker gre ponavadi za stresne situacije, v katerih bi potrebovali hitro pomoč, vam zavarovalnice ponujajo kvalitetne rešitve, s katerimi vam bodo v večini odpravile nastale težave. Primer takšnih težav je ko v nedeljo zvečer ugotovite, da vam pušča pipa, ste izgubili ključe in ne morete domov, vam čudno bliska v električni vtičnici in podobno.

Za vse tiste, ki bi resnično radi, na hitro odpravili vse težave, je za vas kot nalašč asistenca doma, kjer vam bodo pri hišnih popravilih pomagali strokovnjaki.

V splošnem vam zavarovalnice s sklenitvijo asistence ponujajo naslednje storitve:

  • inštalaterja pri okvarah vodovoda in kanalizacije,
  • elektroinštalaterja pri okvarah električne napeljave,
  • inštalaterja pri okvarah ogrevalnega sistema,
  • inštalaterja pri okvarah klimatske naprave,
  • krovca pri poškodbah strehe ali ostrešja,
  • mizarja ali ključavničarja pri poškodbah vrat in oken,
  • steklarja pri razbitju zunanjih stekel in
  • čistilni servis.

Asistenca, ki vam jo ponuja zavarovalnica vam v osnovi krije potne stroške obrtnika in prvo uro njegovega dela (stroške uporabljenega materiala nosite sami).

Torej, vsakokrat ko se bo zgodila kakšna okvara v vašem domu in jo bo potrebno hitro popraviti, boste mirni, saj boste imeli sklenjeno asistenco, s katero vam bo zavarovalnica na hitro uredila vse težave. Vse kar boste morali narediti je, da boste poklicali telefonsko številko asistence zavarovalnice in vse vam bodo uredili.

Z vami smo že od leta 1995. Zaupa pa nam več kot 30.000 zadovoljnih strank. Zaupajte nam tudi vi.

Pri nas lahko sklenete zavarovanja naslednjih zavarovalnic:

Povpraševanje


Vas zanima informativni izračun za zavarovanje? Pošljite nam povpraševanje in potrudili se bomo, da vam pripravimo najugodnejšo ponudbo v najkrajšem možnem času.