Osebna zavarovanja

Človek vedno poskuša najti način, da se bo počutil varno in brezskrbno.

Kaj je osebno zavarovanje?

Že samo ime »osebno zavarovanje« nam pove, da gre pri tovrstnih zavarovanjih za zavarovanje osebe oziroma nas samih.

Delimo jih na:

  • življenjska zavarovanja,
  • nezgodna zavarovanja in
  • zdravstvena zavarovanja.

“Zavarujte sebe in svoje najbližje.”

Življenjska zavarovanja

Vsak dan smo mi in naši najbližji izpostavljeni nepredvidljivim dogodkom. Namen osebnega življenjskega zavarovanja, je zavarovati sebe in svoje najbližje pred izgubo dohodka. Z življenjskim zavarovanjem omogočimo finančna sredstva za plačevanje večjih stroškov (kot so krediti), preživljanje družine, varčevanje za pokojnino in podobno.

Življenjska zavarovanja so dolgoročna zavarovanja, saj se večinoma sklepajo za dobo daljšo od desetih let. Potrebno jih je sklepati glede na potrebe vsakega posameznika in okolje v katerem živi.

Komu je namenjeno?

Namenjeno je vsem, ki želite vaše življenje zavarovati, hkrati pa tudi vlagati denar in poskrbeti za varno sedanjost in svetlo prihodnost. Naložbeno zavarovanje je namenjeno tistim, ki želite višje donose kot pri mešanem življenjskem zavarovanju. Z vloženimi sredstvi boste poskrbeli za dobre donose, z zavarovanjem pa za socialno varnost tistih, ki bi po najhujšem ostali brez vaše pomoči.

Premalokrat se zavedamo, da je zavarovanje nas samih najpomembnejše.

Vsak posameznik ima svoje potrebe in želje pri sklenitvi osebnega zavarovanja. Zavedamo se, da je zavarovalniški trg zasičen z informacijami o zavarovanjih in varčevanjih. Včasih nam preglavico povzroča že sama izbira zavarovalnice. Za izbiro najprimernejšega zavarovanja, je vedno potreben posvet s svetovalcem. Vsako zavarovanje namreč ni primerno za vsakogar, zato na Tribuni zavarovanja prisluhnimo vašim željam in vam ponudimo najbolj primerno zavarovanje prav za vas.

Kakšna osebna zavarovanja poznamo?

Naložbeno življenjsko zavarovanje vam ponuja zavarovanje in varčevanje.

Višino zavarovalne vsote izbereta zavarovalec in zavarovana oseba na začetku zavarovanja. Z naložbenim življenjskim zavarovanjem poskrbite za uresničitev svojih življenjskih ciljev in hkrati zagotovite varnost svojim najbližjim. Združuje življenjsko zavarovanje in varčevanje, vezano na gibanje vrednosti enot premoženja izbranih skladov, kar ob običajnih ugodnostih življenjskih zavarovanj omogoča aktivnejši pristop k zavarovanju.

Za razliko od klasičnega življenjskega zavarovanja, lahko pri naložbenem zavarovanju sami izbirate strategijo vlaganja. Lahko se odločite za dinamično, uravnoteženo ali konzervativno vlaganje. Naložbeno zavarovanje vam ponuja možnost doseganja višjih donosov in izplačil.

Kvalitetna naložbena zavarovanja vsebujejo skoraj identične postavke, kot klasična življenjska zavarovanja. Izberete lahko sklad s fiksno in varno donosnostjo, kot pri klasičnih življenjskih zavarovanjih. Razlika je le v tem, da pri klasičnih življenjskih zavarovanjih med samim potekom zavarovanja, ne  morete dvigovati denarja. Pri naložbenih zavarovanjih pa je to mogoče.

Ob koncu zavarovalne dobe, se upravičencu izplača dogovorjena zavarovalna vsota s pripisanimi dobički. Izplača se lahko v enkratnem znesku ali pa se izplačuje v obliki mesečne rente.

Večina zavarovalnic vam ponuja izbiro različnih skladov in strategij. Zaradi kriznih časov, pa so nekatere zavarovalnice opazile priložnost za sestavo novega sklada z garancijo na vložena sredstva.

Življenje je neprecenljivo.

Življenjska zavarovanja omogočajo najboljšo varnost v nepredvidljivem svetu. Odločite se lahko za življenjsko zavarovanje po vaši meri. Zavaruje se lahko vsak (od mladih do upokojencev).

Za kaj gre?

Klasično življenjsko zavarovanje je zavarovanje za smrt in varčevanje z v naprej dogovorjeno zavarovalno vsoto. Z dogovorjeno zavarovalno vsoto boste sebi, predvsem pa svoji družini, partnerju in drugim bližnjim zagotovili pomoč ob nastopu katerega izmed nesrečnih dogodkov, ki se vam lahko pripetijo.

Komu je namenjeno življenjsko zavarovanje?

Glavni namen življenjskega zavarovanja, je dolgoročna socialna varnost. Ponuja vam varnost s kvalitetno pokojnino. Z dolgoletnim mesečnim varčevanjem, boste prevzeli odgovornost za svojo pokojnino. Pri klasičnih življenjskih zavarovanjih, vam zavarovalnica poleg fiksnega  donosa, vsako leto pripiše še dobiček, ki ga ustvarite.

Pri zavarovanju za smrt se zavarovalna vsota izplača upravičencu samo v primeru, da zavarovanec v zavarovalnem obdobju umre. Vplačanih premij zavarovanec nikoli ne dobi izplačanih, saj je zavarovanje sklenjeno z namenom varnosti zavarovančeve družine oziroma upravičenca.

Nezgoda nikoli ne počiva. Ne dovolite, da vam nezgoda prekriža začrtane cilje na vaši življenjski poti. Nezgoda se vam lahko pripreti zaradi vsakodnevnega hitenja, športnih aktivnosti, vožnje z avtomobilom ali drugih običajnih dogodkov. Nezgode se namreč ne zgodijo samo ob ekstremnih športih. Zgodijo se lahko vsakomur. Ne pustite, da vas nezgoda prehiti in izberite ustrezno nezgodno zavarovanje.

Ob sklenitvi nezgodnega zavarovanja je pomembno, da izberete za vas najustreznejšo obliko zavarovanja.

Prednosti sklenitve nezgodnega zavarovanja:

  • zagotovite si finančno varnost v primeru nepredvidenih dogodkov,
  • ugodne mesečne premije nezgodnega zavarovanja z različnimi kombinacijami, ki se med seboj razlikujejo po zavarovanih nevarnostih in višini jamstva,
  • zavarujete lahko svojega družinskega člana (zakonskega oziroma izvenzakonskega partnerja in/ali otroka).

Princip nezgodnega zavarovanja

Nezgoda je vsak dogodek, ki je od zavarovančeve volje neodvisen in nanj deluje zunanja sila. Sklenitelj zavarovanja plačuje dogovorjeno premijo, zavarovalnica pa se obveže izplačati dogovorjeno zavarovalno vsoto – nadomestilo v primeru poškodbe ali smrti, ki nastane kot posledica nezgode.

Zdravje je največja vrednota, ki nima cene. Tega se začnemo zavedati šele, ko zbolimo. Najbolj poznano zdravstveno zavarovanje je dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki ga večina Slovencev plačuje zaradi plačila stroškov, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije.

Zavarovalnice so se v času, ko imamo v slovenskem javnem zdravstvu dolge čakalne vrste prilagodile z nadstandardnimi zdravstvenimi zavarovanji, ki nam krijejo tudi samoplačniškega zdravnika specialista in še marsikaj drugega.

Izjava naše stranke

Z uslugami podjetja Tribuna zavarovanja sem izredno zadovoljen . Vse ponudbe so zelo ugodne, usluge in kontakti z vašim agentom pa izredno zanesljive, prijazne in hitre. Zato bom pri Vas tudi v bodoče imel zavarovano vse, kar imam zdaj (stanovanje, avto, motor in vsa osebna zavarovanja).

- Marko Jurjec
Z vami smo že od leta 1995. Zaupa pa nam več kot 30.000 zadovoljnih strank. Zaupajte nam tudi vi.

Pri nas lahko sklenete zavarovanja naslednjih zavarovalnic:

Povpraševanje


Vas zanima informativni izračun za zavarovanje? Pošljite nam povpraševanje in potrudili se bomo, da vam pripravimo najugodnejšo ponudbo v najkrajšem možnem času.