Avtomobilsko zavarovanje

Zavarovani na vsaki poti. Vaš jekleni konjiček vam bo hvaležen.

Kako izbrati najprimernejše zavarovanje?

V Sloveniji je avtomobilsko zavarovanje možno skleniti že skoraj povsod. Zavedamo se, da so za vas ključne informacije, ki jih prejmete ob sklepanju zavarovanja. Na žalost se pogosto zgodi, da ob sklenitvi zavarovanja niste deležni ustrezne podpore in svetovanja. Na nas se lahko zanesete, da vam bomo po najboljših močeh pomagali do najustreznejše zavarovalne police. Pošljite nam povpraševanje.

Sklenite najboljše zavarovanje za vašega jeklenega konjička.

Dobro je vedeti

Pri sklepanju avtomobilskega zavarovanja bodite pozorni na kritje, ki vam ga zavarovalnica ponuja. Velikokrat se zgodi, da za vaše vozilo sklenete nekvalitetno zavarovanje, ki ne pokriva vseh zavarovalnih možnosti, ki bi jih vi potrebovali. Zato se morate dobro seznaniti s tem, kaj vse vaša zavarovalna polica pokriva.

Danes je marsikdo odvisen od svojega avtomobila. Zakonsko je predpisano samo osnovno zavarovanje (AO). Za res dobro zavarovanje, pa morate vključiti tudi druge oblike zavarovanja vašega vozila. Nudimo vam več vrst kasko in drugih avtomobilskih zavarovanj, ki vam bodo olajšala neprijetne trenutke (prometne nesreče ali druge okvare vozila).

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti krije škodo, ki jo zavarovanec povzroči tretjim osebam, s svojim ravnanjem v prometu. Zavarovanje krije materialno škodo (škodo na drugih vozilih, zgradbah, ipd.) in nematerialno škodo (poškodovanje oseb).

Osnovno zavarovanje krije le škodo, povzročeno drugim udeležencem v prometu, ne pa tudi škodo, povzročeno zavarovancu. Zato priporočamo, da osnovno zavarovanje nadgradite še z dodatnim zavarovanjem zaradi telesnih poškodb – zavarovanjem AO plus.

S sklenitvijo AO plus zavarovanja poskrbimo, da kot voznik (povzročitelj) pridobimo pravico do odškodnine za lastne telesne poškodbe.

Kaj je AO plus in zakaj je pomemben?

Gre za kritje oziroma nadomestilo škode, ki je nastala (telesne poškodbe ali smrti voznika) kot posledica prometne nesreče z vozilom, za katerega je sklenjeno zavarovanje AO plus. Sorodniki povzročitelja prometne nesreče, ki ima sklenjeno AO plus zavarovanje, dobijo odškodnino v primeru njegove smrti in težjih poškodb, ki imajo za posledico invalidnost, povrne pa se jim tudi materialna škoda.

AO plus je pomemben tudi v primeru deljene krivde. To je za prometno nesrečo, ko ni kriv le eden od udeležencev, ampak je podana sokrivda. V tem primeru bo vsak udeležen voznik dobil povrnjeno škodo v tistem odstotku, za katerega sam odgovarja, na podlagi AO plus zavarovanja, preostali odstotek pa iz avtomobilskega zavarovanja drugega udeleženca.

Pot je prijetnejša, če se lahko zanesete na pomoč, ko se znajdete v nesrečni situaciji z vašim vozilom. Zavarovanje asistence vam zagotavlja 24-urno brezplačno pomoč v primeru prometne nesreče, okvare vozila, kraje vozila, telesne poškodbe in podobno.

Z vami na poti, brez dodatnih stroškov.

Pomoč je dosegljiva v Sloveniji in v vseh državah Evropske unije.

Vaš avtomobil je lahko velik, majhen, prostoren ali ne, drag ali poceni. Kakorkoli, za vas je dragocen. In ravno zato, so zavarovalnice pripravile različne možnosti zavarovanja vašega avtomobila, motorja, plovila ali letala.

Zavarovanje avtomobilskega kaska obsega kritje večine nastalih škod na motornem vozilu. Gre za škode povzročene med vožnjo, v mirovanju ali na parkirišču. Avtomobilski kasko krije škodo, ki nastane neodvisno od voznikove volje.

Pri splošnem kasku lahko izbirate med različnimi kombinacijami zavarovanih nevarnosti.

Polno kasko zavarovanje vašega avtomobila, vam ponuja vse kombinacije kritja vašega vozila. Polni avtomobilski kasko se priporoča predvsem za novejša vozila. Kar je potrebno vedeti je, da lahko pri polnem avtomobilskem kasku izbirate med različnimi odbitnimi franšizami. Pomen odbitne franšize je v tem, da v primeru škode na vašem avtomobilu, krijete določen odstotek od nove nabavne vrednosti sami, ostalo pa vam krije zavarovalnica.

Delno kasko zavarovanje vam omogoča, da za svoj avtomobil prejmete največjo stopnjo varnosti tako, da kritje prilagodite tveganjem, ki jim je vaše vozilo najbolj izpostavljeno. Kritje, ki ga nudijo posamezne kombinacije je enako kritju, ki je vključeno v polnem kasko zavarovanju.

Delno kasko zavarovanje lahko sklenete skupaj z zavarovanjem avtomobilske odgovornosti ali z zavarovanjem polnega avtomobilskega kaska. Delni avtomobilski kasko lahko sklenete tudi brez sklenitve polnega avtomobilskega kaska.

Obstajajo različne kombinacije, ki jih lahko zavarujete, kot primer navajamo le nekatere:

  • kombinacija parkirišča,
  • kombinacija steklo,
  • kombinacija svetlobna telesa,
  • kombinacija divjad in tako naprej.

Opomba: Prednost sklenitve delnega kaska je v tem, da nimate odbitne franšize in ne izgubite bonusa ob uveljavljanju škode.

Izjava naše stranke

Hitro, enostavno, učinkovito. Kot stranki se ti posvetijo in ponudijo optimalno zavarovanje in za to sem jim tudi hvaležen!

- Mitja Benedik
Z vami smo že od leta 1995. Zaupa pa nam več kot 30.000 zadovoljnih strank. Zaupajte nam tudi vi.

Pri nas lahko sklenete zavarovanja naslednjih zavarovalnic:

Povpraševanje


Vas zanima informativni izračun za zavarovanje? Pošljite nam povpraševanje in potrudili se bomo, da vam pripravimo najugodnejšo ponudbo v najkrajšem možnem času.